Noorderdiep 126a
9521 BG Nieuw-Buinen
kvk.Meppel 04065540
btw NL8106.20.972.B.01
(0599) - 21 29 77
info@hofstrahulshof.nl
www.hofstrahulshof.nl
link naar Facebook pagina
Energiezuinig en duurzaam bouwen,

Per 1 januari 2021 is de energiezuinigheid van gebouwen en woningen verder aangescherpt door de overheid. Op dit moment geldt er voor nieuwbouwwoningen de BENG-norm (Bijna Energie Neutrale Gebouwen).

Energieneutraal bouwen heeft de toekomst. In de komende jaren gaat Nederland steeds energiezuiniger bouwen, tot (bijna) energieneutraal in 2020. Dat ligt vast in Europees en Nederlands overheidsbeleid.
Zeer energiezuinig en energieneutraal bouwen biedt nu al een marktvoordeel ten opzichte van standaard nieuwbouw. Ook bij renovaties leveren vergaande energiebesparingsmaatregelen belangrijke voordelen op. Woningen en gebouwen kunnen de concurrentie weer aan en de huisvestingskosten blijven betaalbaar voor de gebruiker.

Hofstra Hulshof Bouw en Nibu-Huis laten u graag zien hoe u energie kunt besparen en welke aanpassingen en investeringen dat vergt. Wij maken vrijblijvend inzichtelijk welke maatregelen u kunt treffen om het energieverbruik nog verder naar beneden te krijgen. De mogelijkheid van energieneutraal bouwen is ook mogelijk en dit is makkelijker te realiseren dan veel mensen denken.

Als u hier klikt dan komt u op de site van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland met meer informatie over energiearm en energie neutraal bouwen, voor zowel woningen als overig onroerend goed en voor nieuwbouw en renovatie.
Indien u nader geïnformeerd wilt worden dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen om te kijken wat voor u de mogelijkheden zijn.
link naar site met informatie over energielabels voor woningen De energielabels welke zijn ingevoerd geven ook de nodige discussies. Ook hierin kunnen wij u vrijblijvend adviseren.
Voor een nieuw te bouwen woning hoeft u zich geen zorgen te maken. Iedere nieuwe woning wordt ingediend voor een bouwaanvraag in combinatie met een BENG-berekening. Vanuit deze berekening wordt het energielabel bepaald. Een nieuwe woning valt onder label A.
Indien u nog nadere informatie wenst kunt u op naast staande afbeelding klikken waardoor u doorgestuurd wordt naar een website over energielabels.
Gerealiseerde projecten. foto reportage over de bouw van deze woning In Roden hebben wij recentelijk een woning gebouwd welke prefab en energie arm is uitgevoerd. De woning is voorzien van duurzame materialen zoals cellulose isolatie en daarbij kenmerkt de woning zich als demontabel en flexibel (de woning kan gedemonteerd worden en elders weer worden opgebouwd of gedeeltelijk gedemonteerd worden om deze aan te passen op zijn nieuwe functie c.q. invulling en/of gewijzigde leefstijl). foto reportage over deze uitbreiding In westerbork hebben wij met dezelfde bouwmethodiek, als bovenstaande woning, een uitbreiding gerealiseerd. Ook deze uitbreiding is energiezuining gerealiseerd met duurzame materialen. Interessante ontwikkelingen.

link naar website met uitleg over de hypotheek verruiming Het kabinet heeft de hypotheekvoorwaarden verruimt en sluit hiermee aan bij ontwikkelingen in de woningbouw, waar steeds vaker hoge energiebesparing wordt gerealiseerd. De extra hypotheekruimte is mogelijk doordat niet langer energiekosten aan een energiebedrijf hoeven te worden betaald. De wijzigingen zijn per 1 januari 2014 in werking getreden.
link naar website klimaat akkoord Onze energie moet betrouwbaar en betaalbaar blijven. Daarom maken we meer ruimte voor schone, hernieuwbare energie. Dat is energie die opgewekt is uit bijvoorbeeld zonlicht, wind of water bronnen waar we steeds opnieuw uit kunnen putten. Een belangrijk voordeel van schone energie is dat we daarmee de uitstoot van CO2 (broeikasgas) en andere vervuilende stoffen drastisch verminderen. Daarmee leveren we − als klein land − onze bijdrage aan het oplossen van klimaatproblemen. We dragen eraan bij dat ook onze kinderen en kleinkinderen in gezondheid en welvaart op aarde kunnen leven.
De komende jaren nemen we belangrijke stappen in de ‘vergroening′ van onze energievoorziening. Het wordt bijvoorbeeld financieel en praktisch aantrekkelijk voor burgers, bedrijven en instellingen om te investeren in energiebesparende maatregelen, zoals muurisolatie of dubbel glas. Ook meedoen aan coöperatieve initiatieven voor duurzame energieopwekking, bijvoorbeeld zonnepanelen of windmolens, levert financieel voordeel op.

Wij als Hofstra Hulshof Bouw conformeren ons hieraan en wij hebben voor u reeds meerdere concepten en thema's uitgewerkt hoe u kunt besparen met uw huidige of nieuwe woning, bedrijfspand of ander onroerend goed, daarbij kunt uzelf denken aan energie neutraal woningen (ook voor uw bestaand onroerend goed), waarbij het uitgangspunt is geen energielasten. U zult dan evenveel energie opwekken als u verbruikt.
Copyright © 2024 Hofstra Hulshof Bouw B.V.. All Rights Reserved. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze website mag worden gepubliceerd zonder toestemming van Hofstra Hulshof Bouw B.V..

Wij maken gebruik van Google Analytics in een privacy vriendelijke setting, zie ons privacy beleid / disclaimer.
Google Analytics