Noorderdiep 126a
9521 BG Nieuw-Buinen
kvk.Meppel 04065540
btw NL8106.20.972.B.01
(0599) - 21 29 77
info@hofstrahulshof.nl
www.hofstrahulshof.nl
link naar Facebook pagina
Academie Minerva te Groningen,

Academie Minerva is een van de 19 scholen van de Hanzehogeschool Groningen en biedt een breed en uniek aanbod kunstvakopleidingen.
De volledige naam van Academie Minerva is Academie voor Beeldende Kunst, Vormgeving en Popcultuur Minerva.
Hieronder vallen de drie onderdelen Beeldende Kunst en Vormgeving (BKV), Frank Mohr International Masters (FMI Masters) en Minerva Academie voor Popcultuur.

Academie Minerva is verdeeld over 2 locaties. Wij hebben de locatie aan het Gedempte Zuiderdiep in zijn geheel verbouwt.
Kwint architecten heeft in opdracht van de Hanzehogeschool Groningen een ontwerp gemaakt voor de verbouw van Academie Minerva.
Het bestaande gebouw is ontworpen door Piet Blom als een stad in de stad. Door veranderingen in het onderwijs is het gebouw toe aan een upgrade. De wens is de zichtbaarheid van de verschillende werkplaatsen en opleidingsprofielen te verhogen, met als doel het creëren van ontmoetingen en kennisuitwisseling in het gebouw. Daarnaast is als doel gesteld de complexe routing in het gebouw te verhelderen. In de oorspronkelijke situatie is het vinden van je weg niet altijd even gemakkelijk. De bestaande hal wordt een centraal plein vanwaar de werkplaatsen zichtbaar en toegankelijk zijn. Transparantie en expressie zijn verhoogd door het plaatsen van glazen puien. Een opvallende trap op het plein neemt de functie van hoofdtrap op zich. Als een object in de ruimte, dat al te zien is vanaf de entree, is het niet alleen een trap maar ook een tribune. De trap brengt de bezoeker naar de eerste verdieping waar de halve omloop uitgebreid wordt tot een volledige rondloop.

De verbouw behelsde een veelvoud aan werkzaamheden welke bijna 2 jaar in beslag hebben genomen. Voor een deel had dit te maken met het feit dat de school in gebruik was (grote en/of overlast veroorzakende werkzaamheden moesten in de vakanties uitgevoerd worden), echter de omvang van de klus is ook behoorlijk uitgebreid tijdens de bouw.
Er zijn zeer vele doorbraken gemaakt, ruimtes samengevoegd en/of opgedeeld, tussen vloeren aangebracht, etc. (vele tientallen tonnen staal zijn als aanvullende constructie aangebracht).
Daarnaast zijn bijna alle vloeren voorzien van een nieuwe vloerafwerking (marmoleum, tapijt, gietvloer, gevlinderde betonvloer, tegels, etc.), alle trappen zijn bekleedt met Norament incl. kant vormstukken, vele systeemplafonds zijn vernieuwd en bijna alle wanden, kozijnen en plafonds zijn opnieuw geschilderd.
Alle toiletruimten zijn gerenoveerd en voorzien van nieuw sanitair en tegelwerk incl. een epoxievloer en nieuwe systeemplafonds.
De puien rondom de trappenhuizen zijn voorzien van nieuw brandvertragend glas en de kozijnen en deuren (sponningen e.d.) zijn aangepast om te kunnen voldoen aan de nieuwe brandweereisen.
In de centrale hal is een tribune trap gemaakt (geprefabriceerd in onze timmerfabriek) en bekleedt met polyester, nieuwe brandvertragende stalen puien naar de verschillende werkplaatsen en een nieuwe stalen rondloop met hekwerken e.d..
De entree is voorzien van een nieuwe balie, automatische aluminium tochtsluis en stalen wand- en plafondplaten (deels geperforeerd).
Op de begane grond is een grote ruimte gecreëerd t.b.v. een mediatheek. Voor deze ruimte zijn er zeer ingrijpende constructieve voorzieningen gemaakt (een groot deel van het gewicht van het totale gebouw centraliseerde zich op de plaats van de nieuwe mediatheek en juist deze wanden moesten voor een groot deel verdwijnen t.b.v. de nieuwe ruimte). In de mediatheek is een insteek vloer gemaakt en de nieuwe wand na de centrale hal is voorzien van een zeer grote glasopening t.b.v. de transparantie. Het plafond is voorzien van een speciale akoestische stucpleister welke geluid absorbeert en galm voorkomt.
De betonnen buitentrappen op het dak welke reeds jaren zorgen vele lekkages zijn gedemonteerd en schoongemaakt. De ondergrond is behandeld en waterdicht gemaakt, waardoor na jaren eindelijk de lekkages zijn verdwenen.
De bestaande lichtkoepels, ventilatievoorzieningen en deels het installatiewerk zijn vervangen door derden. Wij hebben voor hen de nodige sparingen, aftimmeringen, dragende constructies en dergelijke gemaakt.
Zie onderstaande foto's voor een impressie van het geheel.

Als u hieronder klikt op de verschillende links dan gaat u naar sites met aanvullende informatie:

site Kwint architecten

site facebook Academie Minerva

site Hanzehogeschool

site Academie Minerva

foto maken nieuwe rondloop rondloop in aanbouw foto nieuwe betonvloer, monolitisch afgewerkt met beschermende coating monolitische betonvloer foto nieuwe gegalvaniseerde brandvertragende puien brandvertragende puien foto tribune trap in aanbouw (prefabben in de timmerfabriek) tribune trap foto ophang constructie t.b.v. presentaties ophang constructie foto kap opnieuw geschilderd alles opnieuw geschilderd foto trappen opnieuw bekleden trappen bekleed foto verbouw academie Minerva te Groningen, klaar 1 tribune trap gereed foto verbouw academie Minerva te Groningen, klaar 2 tribune trap gereed foto kozijnen aangepast en vervangen beglazing t.b.v. brandwerendheid afgewerkte ruimte
Copyright © 2024 Hofstra Hulshof Bouw B.V.. All Rights Reserved. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze website mag worden gepubliceerd zonder toestemming van Hofstra Hulshof Bouw B.V..

Wij maken gebruik van Google Analytics in een privacy vriendelijke setting, zie ons privacy beleid / disclaimer.
Google Analytics