Noorderdiep 126a
9521 BG Nieuw-Buinen
kvk.Meppel 04065540
btw NL8106.20.972.B.01
(0599) - 21 29 77
info@hofstrahulshof.nl
www.hofstrahulshof.nl
link naar Facebook pagina
Het Raethuys te Stadskanaal,

Ten opzichte van de historische, kleinschalige bebouwing langs het kanaal is de bebouwing ter hoogte van het centrumgebied van Stadskanaal grootschaliger van opzet en veelal aaneengeschakeld. Het op die manier ontstane beeld van min of meer doorlopende gevelwanden wijkt zichtbaar af van de historische korrelgrootte. De hoek Europalaan/Hoofdstraat kan worden beschouwd als de entree van het centrumgebied van Stadskanaal. Hier is een modern ogende toren gerealiseerd, 'Het Raethuys', die door zijn grote hoogte als blikvanger en oriëntatiepunt fungeert. Tevens is het gebouw ca. 12m1 door de rooilijn geplaatst, waardoor het trottoir, fietspad en een deel van de rijbaan onder de toren doorlopen. Hetgeen het markeringspunt nog meer versterkt (zie ook onderstaande foto's). De totale hoogte bedraagt ca. 48 meter (tijdens de bouw is er nog een extra verdieping bij gekomen in de toren).

Wij hebben dit project in eigen beheer ontwikkeld. Het behelsde de nieuwbouw van een kelder voor 30 auto's en 26 bergingen (totaal ca. 1.500m2) op de begane grond en 1ste verdieping zijn winkels gesitueerd (totaal ca. 1.300m2), boven de winkels zijn 3 lagen met 13 appartementen gemaakt en als markeringspunt boven de straat een doorlopende toren op kolommen met in totaal 12 appartementen 1 appartement per verdieping (in totaal ca. 3.900m2).

Als u hieronder klikt op de verschillende links dan gaat u naar sites met aanvullende informatie:

site Jan Wind architecten

site welstandvisie centrum

Raethuys te Stadskanaal, achterzijde achteraanzicht Raethuys te Stadskanaal, voorzijde links over het trottoir zijaanzicht Raethuys te Stadskanaal, voorzijde links over het water zijaanzicht Raethuys te Stadskanaal, voorzijde omhoog gekeken omhoog gezien Raethuys te Stadskanaal, voorzijde recht front aanzicht Raethuys te Stadskanaal, ingezoomd op de top top toren Raethuys te stadskanaal, voorzijde rechts over het water zijaanzicht Raethuys te Stadskanaal, maken fundering fundering Raethuys te Stadskanaal, voorzijde links op de nieuwe loopbrug gezien vanaf loopbrug
Copyright © 2024 Hofstra Hulshof Bouw B.V.. All Rights Reserved. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze website mag worden gepubliceerd zonder toestemming van Hofstra Hulshof Bouw B.V..

Wij maken gebruik van Google Analytics in een privacy vriendelijke setting, zie ons privacy beleid / disclaimer.
Google Analytics